SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersberg Arlanda IBK
Bli medlem i Rosersberg Arlanda IBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Rosersberg Arlanda IBK, RA19!
Arlanda IBK och Rosersbergs IK IB påbörjade sitt samarbete 2019. Samarbetslagen kallade vi RA19. 
 
Till säsongen 2020 ville vi utöka samarbetet genom att bilda en stor innebandyförening. Lösningen blev att Arlanda IBK bytte namn till Rosersberg Arlanda IBK samt att samtliga ungdomslag numera spelar som RA19-lag. 
 
Säsongen 2021/22 har vi tagit sista steget mot att bli en stor gemensam förening genom att slå ihop föreningarnas båda herrlag. 
 
Utöver ungdomslagen har vi våra tre representationslag, herrlaget som spelar i division 2, damlaget som spelar i division 1 samt vårt lag i juniorallsvenskan HJ18.
Rutin för större arrangemang
2021-11-30 15:58

Nedan rutin gäller från och med den 1 december i samband med våra arrangemang där vi förväntas ha en publik på fler än 100 personer.

 

Rutin för kontroll av vaccinationsbevis i samband med allmän sammankomst för Rosersberg Arlanda IBK

 

Vid match som förväntas ha en publik med fler än 100 personer ska två entrévärdar bemanna entré för att be gäster över 18 år att uppvisa giltigt vaccinationsbevis i kombination med legitimation. Utsedda entrévärdar kommer att informeras om rutiner och förfarandet via vår interkommunikation SportAdmin inför varje match.

 

Alla affischer samt annan reklam inför matchen behöver innehålla information om att vaccinationsbevis ska uppvisas av samtliga över 18 år. 

Information ifrån kommunen rörande grusytan utanför Rosershallen
2021-11-03 22:46
Fordon på gångväg samt grusyta

På förekommen anledning vill vi påminna om att idrottsplatsen inte är en genomfartsled från centrala Rosersberg till motorvägspåfarten. Det är inte heller tillåtet att köra bil på gång- och cykelvägen utan särskilt tillstånd och anledning för detta.

Vi har uppmärksammat att bilar körs via gång- och cykelvägen genom idrottsplatsen. Vidare har annan trafik skett via den södra infarten för att parkera så nära sporthallarna som möjligt – trots att det finns lediga p-platser vid de anvisade parkeringsytorna. Detta är varken tillåtet eller lämpligt.

Följande åtgärder har genomförts
- Den parkeringsyta vid Harald Almgrensväg – södra infarten - som tidigare enbart var reserverad för bussar , är nu omskyltat och kan användas som bilparkering. Det innebär en utökning av antalet parkeringsplatser
- Den vägbom som begränsar framkomligheten vid gång- och cykelvägen vid slutet av Nyborgsvägen – norra delen -  kommer inom kort förses med ett lås som kräver en kodad nyckel. Denna bom ska endast i undantagsfall kunna öppnas.
- Infarten via Harald Almgrensväg är den som ska nyttjas i det fall nyttotrafik behöver komma in på området med fordon. Sophämtning, snöröjning, fastighetsskötsel och större varuleveranser är exempel på nyttotrafik.
- I de fall aktiviteter ordnas som innebär att grusytan eller annan yta än idag markerade parkeringsplatser behöver nyttjas till parkering av fordon, kan föreningen söka tillstånd för att nyttja parkeringsyta utöver de ordinarie parkeringsytorna. Detta sker via Kultur- och fritidsförvaltningen. I det fall andra ytor behöver nyttjas har anordnande förening ett ansvar för att fordon framförs och parkerar på ett korrekt sätt. Parkeringsvärdar eller liknande är exempel på väl fungerande lösning på andra idrottsplatser.

Varför
Informationen ska absolut ses som en tydlig och kraftfull uppmaning om skärpning gällande efterlevnad av de regler som gäller kring parkering och framförande av fordon kring Råbergsvallen och sporthallarna.

Kan det bli bättre?
Under året har en utveckling av området pågått. Utegym och boulebanor byggs och tar plats på delar av grusytan. Parallellt med detta pågår ett förberedande arbete med bla. en kommande medborgardialog som syftar till att förbättra och utveckla främst grusytan ytterligare men även parkeringsfrågan hanteras i detta arbete. Allt i syfte att få en långsiktigt fungerande situation gällande parkering av fordon men givetvis att utveckla idrottsområdet ytterligare. Delar av dessa planerade åtgärder är på plats inom kort, andra delar är finansierade för kommande år. Det större greppet om området som nu ska hanteras via bl.a. en medborgardialog kommer att skapa ett underlag för kommande politiska beslut om hur området kan se ut och komma att fungera.

Dam A-lag
Vi har plats för fler spelare
2021-06-30 08:47, Dam A-lag

RA19 Dam har plats för fler taggade tjejer.

Vi spelar våra hemmamatcher i Ekilla Sporthall där vi även har våra träningspass två gånger per vecka.

Kom gärna och provträna med oss!

 

Är du intresserad eller vill veta mer?

Kontakta: Michael Jonsson 072-726 66 67 - michael@msolutions.se

Äntligen - nu är vi en gemensam förening
2021-06-16 16:16

Igår hade vi ett digitalt årsmöte. Första i historien. Mötet leddes med bravur av Bengt Hellström och tekniken var med oss hela mötet.

 

Detta årsmöte känns historiskt. Äntligen är vi en enda stor gemensam innebandyförening - Rosersberg Arlanda IBK, RA19.

 

Vi har nått vårt mål som vi har kämpat för under några år. Nu har vi en spännande väg framåt där vi alla tillsammans ska skapa en ny kultur - en RA19-kultur.

 

På mötet valdes en ny styrelse:

Marianne Isoz Henriksson, ordförande

Maria Rosén, vice ordförande och sekreterare (beslutades på efterföljande konstituerande  mötet)

Helena Smeds, kassör (beslutades på efterföljande konstituerande mötet)

Martin Wilhelmsson

Anders Ekerot

Anna Danielsson

Helena Fuchs

 

Vi återkommer med mer information när protokollet är klart och vi har haft vårt första styrelsemöte.

 

Ha en fortsatt fin vecka!

Marianne 

 

 

Årsmöte samt senaste nytt
2021-06-08 17:08

Hej alla medlemmar!

 

Hoppas att allt är bra i sommarvärmen, som äntligen har kommit.

 

Vill passa på att påminna om att vi har årsmöte den 15 juni med start 19.00. Mötet kommer bli digitalt, så länk skickas ut till de som har anmält sig.  Du anmäler dig via mejl till kansli@ra19.se. Handlingar inför mötet finns här på hemsidan under dokument/årsmöte 2021.

 

Annat som händer just nu är att vi jobbar med  planeringen inför den kommande säsongen. Alla lag är anmälda till seriespelet. De flesta i Upplandsserien, men även några lag i Stockholmsserien.

 

Vi har också fått träningstiderna ifrån kommunen, så ett träningsschema kommer ut i början på sommaren. Tiderna börjar gälla från och med ve 34, dvs måndag den 23 augusti.

 

Ikväll ska jag på ett möte med Sigtuna IF för att diskutera ett kombinationslag för F07-09. Mer information kring upplägg mm kommer skickas ut direkt till F07-09 efter mötet. Det känns dock väldigt positivt att vi kan samverka inom kommunen för att skapa starka flicklag och behålla spelarna istället för att de ska behöva söka lag i andra kommuner. Vi har redan ett väl fungerande kombinationslag för F04-07.

 

Som vi informerade om tidigare, så kommer vi samla hela herrseniorverksamheten i RA19. Det kommer bli en spännande resa där vi ska skapa ett gemensamt lag för alla från fd H1 och H2. För att få ihop gruppen drar vi igång med några veckors gemensam fysträning från och med nu och fram till midsommar. Precis som på ungdomssidan kommer vi träna och spela matcher i båda våra hemmahallar, Ekillahallen och Rosershallen.

 

Till sist, så är vi i föreningen glada över att kunna bidra till en innebandysatsning i Afrika. Via kommunen och SIDA kommer vi skänka klubbor, skor mm.  Läs mer här: 

https://www.floorballafrica.se

 

Ha en härlig sommar!

Marianne

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sociala medier
Våra sponsorer
Insamling
Stötta din förening
Idrottsförsäkring