SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersberg Arlanda IBK
Bli medlem i Rosersberg Arlanda IBK
BLI MEDLEM
Välkommen till Rosersberg Arlanda IBK, RA19!
Arlanda IBK och Rosersbergs IK IB påbörjade sitt samarbete 2019. Samarbetslagen kallade vi RA19. 

Till säsongen 2020 ville vi utöka samarbetet genom att bilda en stor innebandyförening. Lösningen blev att Arlanda IBK bytte namn till Rosersberg Arlanda IBK samt att samtliga ungdomslag numera spelar som RA19-lag. 

Utöver ungdomslagen har vi våra tre representationslag, herrlaget som spelar i division 2, damlaget som spelar i division 1 samt vårt lag i juniorallsvenskan HJ18.
Idag kom ett nytt beslut
2021-02-04 20:02

Hoppas att allt är bra och att ni passar på att njuta av det fina vintervädret.

Idag har regeringen och FHM meddelat att även spelare födda från 2004 till och med 2002 får komma in i hallens värme och träna tillsammans. 

Detta innebär att från och med nu kan även våra herrjuniorer träna.

Tyvärr får våra seniorlag endast träna utomhus. Nytt beslut kommer runt den 21 februari.

OBS! Det pågår fortfarande en pandemi, så alla restriktioner ska följas. Stanna hemma om du är sjuk, ha egen vattenflaska, håll avstånd, använd inte omklädningsrummen (de är stängda), åk inte kommunalt till träningen.


Idag fick jag också ett beslut ifrån kommunen. De skriver såhär:

Till alla idrott- och fritidsföreningar i Sigtuna kommun.

Idag har Folkhälsomyndigheten och Regeringen presenterat nya och uppdaterade rekommendationer.

Ett tydligt budskap är vikten av att fortsätta vara noga med att minimera risken för smittspridning. Både som individ men även i exempelvis föreningssammanhang. Kultur- och fritidsförvaltningen vill tacka alla i föreningslivet som på ett bra sätt ställt om och hittat olika lösningar under denna period vi befinner oss i. Det är just så, vi befinner oss fortfarande i ett svårt läge. Trots det svåra läget - en glädjande nyhet är att båda myndigheterna betonar vikten och nyttan av att åldersgränsen för att delta i idrottsutövande öppnar upp för barn och unga födda 2002 och yngre. Det innebär att vi följer dessa rekommendationer och ändrar i de lokala beslutet. Dessa inskränkningar gäller för perioden 8/2 – 21/2, se beslutet i bifogad fil.

 

Alla föreningar har fortsatt ett stort ansvar att följa de regler och rekommendationer som gäller i respektive anläggning. Nu kan verksamheten öppnas upp för fler deltagare, det är möjligt att ha det så om regler och rekommendationer följs. Rätt hanterat kommer det att fungera väl. Nu kan vi återigen säga - välkomna in i värmen, till ungdomarna födda 2002-2004.

 

 

Sigtuna kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

2021-01-21 17:05
Hej alla medlemmar!

Igår fick vi beskedet ifrån vår kommun att hallarna öppnar på måndag. Alla fick då information om att träningarna kan dra igång, men med en viss begränsning av antalet deltagare i hallen samtidigt.

Tyvärr var jag för snabb, för idag meddelade regeringen att de rekommenderar kommuner att fortsättningsvis hålla hallarna stängda. Dock med undantag för barn och unga födda 2005 och yngre. 

Beslutet gäller till den 7 februari och därefter kommer nya besked. 

För de äldre gäller att träning kan bedrivas utomhus i enlighet med FHM rekommendationer, dvs i mindre grupper och ingen närkontakt. 

Jag har under dagen haft kontakt med kommunen. Gårdagens beslut hade föregåtts av regionala diskussioner, men i dessa diskussioner kände de inte till dagens regeringsbeslut.

Kommunen kommer återkomma i  morgon med nytt besked, men jag utgår ifrån att de håller hallarna öppna för alla ungdomslag.

Junior- och seniorlag får tills vidare nöja sig med utomhusträning.

Jag är ledsen om jag ingett falska förhoppningar och jag håller tummarna för att även de äldre kan få möjlighet att träna inomhus under ordnade former framöver.

Ha en fin kväll!
Marianne

Senaste nytt - nu öppnar hallarna
2021-01-20 20:14
Hej allihopa!

Precis nu fick jag ett glädjande mejl ifrån lokalbokningen - HALLARNA ÖPPNAR PÅ MÅNDAG den 25 januari!

Dock kommer antalet som får vistas i hallen samtidigt begränsas till 25 stycken, vilket  tex. innebär att stora lag får dela upp sig och köra några ute och några inne och sen växla. 


Nedan följer den information som lokalbokningen har skickat ut:

Beslut och information om öppnande av idrottsanläggningar från måndag 25 januari

 

I syfte att minska spridningen av Covid-19 beslutade regeringen i slutet av förra året om inskränkningar inom en rad olika kommunala verksamheter. Dessa gäller fram till och med 24 januari 2021.
I Sigtuna kommun har nu Lars Björling (SfS) fattat ordförandebeslut om vad som gäller för kultur- och fritidsverksamheterna efter 24 januari och fram till och med den 28 februari 2021.


Vissa verksamheter kommer fortsätta att hålla stängt medan andra, som bedöms kunna bedrivas i enlighet med den nya pandemilagen, helt eller delvis kommer att öppnas upp.

 

Beslut

 • Idrottsanläggningarna inomhus öppnas från och med den 25 januari för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper*. Omklädningsrummen är fortsatt stängda.
 • Samtliga utomhusanläggningar för idrott kommer fortsätta att hålla öppet för skolor, spontanidrott samt organiserad föreningsledd träning i mindre grupper*. Omklädningsrummen i anslutning till utomhusanläggningarna är fortsatt stängda.
 • Simhallarna är fortsatt stängda och samtliga tidsbundna tränings- och simkort är fortsatt pausade. Från och men 25 januari 2021 gäller dock följande undantag:
 • Midgårdsbadet som håller öppet för invånare som av medicinska eller rehabiliteringsskäl har behov av sim- och rehabiliteringsträning.
 • Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter som håller öppet för skolverksamhet samt organiserad föreningsledd träning i mindre grupper*.

*vad som menas med mindre grupp definieras under rubriken ”Allmän information…. ” här nedan


 

Allmän information och förtydligande

 

 • För att minska antalet personer som vistas i anläggningarna uppmanas föräldrar och andra medföljare att inte uppehålla sig i eller på anläggningarna.
 • Samtliga anläggningar kommer att förses med skyltar som tydligt klargör hur många personer som kan vistas i lokalen utifrån pandemilagens begränsning.

 

 I beslutet framgår det att organiserad föreningsverksamhet kan bedrivas i mindre grupper. Förvaltningen har gjort en avgränsning och ett förtydligande kring vad som menas med mindre grupp, se nedan.

 

-          Sporthallar: 25 pers. (för oss gäller detta i Ekilla, Rosershallen och Råbergshallen)

-          Norrbackaskolans- och S:ta Gertruds gymnastiksal: 15 pers.

-          Övriga mindre gymnastiksalar: 10 pers.

-          Dojo Valsta sporthall: 10 pers.

-          Dojo Prästängshallen 20 pers.

-          Pinbackshallen: 25 pers.

-          Fullstor fotbollsplan 50 pers. max 25 på varje planhalva.

 

Den organiserande föreningen ansvarar för att beslutet efterlevs och att relevanta åtgärder vidtas för att minimera risken för smittspridning. Det handlar – förutom att följa ovanstående beslut - om att ta del av och följa idrottsförbunds eller myndighetsbeslut inom ramen för sin verksamhet.

 


Slutligen - det är inte över

 

Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på besökare och arrangerande föreningar att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet.

-          Stanna hemma om du har förkylningssymtom

-          Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken

-          Håll avstånd till andra, var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt gå in

Smittskydd Stockholm säger ja till utomhusträning
2021-01-15 16:53
Idag kom ett glädjande besked om att utomhusträning i organiserad form är ok från och med i morgon lördag den 16 januari. Påminner dock om att det är viktigt att följa FHM råd, dvs.

 • hålla avstånd till varandra
 • inte dela utrustning med varandra. Detta kan t.ex. gälla vattenflaskor, munskydd m.m. som kan överföra saliv.
 • resa till och från aktiviteten individuellt
 • utföra aktiviteten i mindre grupper

Såhär skriver smittskydd Stockholm:

Smittskyddsläkaren i Region Stockholm uppmanade den 22 december invånarna att avstå från organiserad utomhusträning fram till den 24 januari, något som nu alltså kommer att upphöra åtta dagar tidigare. Uppmaningen var en del av de åtgärder som sattes in i syfte att undvika samlingar, resor och kontakter som inte är nödvändiga. Ny bedömning av det regionala epidemiologiska läget skulle kontinuerligt göras utifrån det stora behov som finns för speciellt ungdomar och barn att röra sig och träna. Smittskyddsläkaren gör nu bedömningen att länet har ett allvarligt men något bättre smittläge jämfört med före jul.


- Smittläget är allvarligt och närmare 600 personer vårdas just nu för covid-19 på länets sjukhus. Jämfört med före jul ser vi ändå att smittan har minskat. Det är ett svårbedömt läge men den sammanvägda bedömningen är att utomhusträning för både barn och vuxna ändå bör komma igång, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm. 


Från och med den 16 januari går det bra att bedriva föreningsledd organiserad träning i skog och mark under förutsättning att det kan ske enligt Folkhälsomyndighetens råd. Från och med den 18 januari börjar länets kommuner att succesivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits stängda, till exempel isar och hockeyrinkar utomhus, motionsspår och skidspår. Detta kommer ske i olika takt utifrån olika förutsättningar i kommunerna.


Att följa de nationella allmänna råden är fortfarande grundrekommendationen för alla invånare i regionen.

- Även om utomhusträning nu bör komma igång, är det fortsatt lika viktigt att hålla avstånd, resa så lite som möjligt och i övrigt följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen, säger Maria Rotzén Östlund.


Gällande idrottsanläggningar för idrott inomhus gäller fortfarande regeringens rekommendation att dessa ska hålla stängda till och med den 24 januari och därefter öppnas.
Julbrev december 2020
2020-12-22 18:54

Hej!


Det är en märklig tid vi lever i och vem kunde gissa att denna pandemi skulle påverka oss under så lång tid. När vi fick stänga ner i mars, så var ju säsongen nästan slut. Då blev det inte så kännbart för oss, men nu när vi återigen måste stänga ner verksamheten så känns det tomt och tråkigt.

 


Alla vi som brinner för innebandyn känner förstås en stor saknad av spänning och gemenskap när vi inte får gå på matcher på helgerna och inga träningar under veckorna. Det är ändå tur att våra yngre spelare haft möjligheten att hålla igång träningen så pass länge. Vår förhoppning är att alla lag snart får komma igång och vi väntar och längtar till seriespel och cuper.

 


Det är, som ni vet, nya och tillkommande restriktioner hela tiden och vi följer utvecklingen likväl som ni gör. Den senaste informationen, som vi fick idag, är att alla idrottshallar och utomhusanläggningar i Sigtuna kommun håller helt stängt för all typ av träning fram till den 24/1. Kommunens beslut kommer att anpassas om Regeringens eller nationella myndigheters allmänna råd förändras. Förhoppningsvis minskar smittspridningen, så att vi kan komma igång med träningen under januari och så småningom även med matcherna.

 


Vi återkommer efter nyår med uppdaterad information om våra möjligheter att bedriva någon form av träning på ett säkert sätt.

 


Avslutningsvis vill vi berömma alla våra lag och ledare. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och vi är verkligen stolta över att ni har hållit ihop vår verksamhet under dessa märkliga tider. Förhoppningsvis kommer vi än starkare ur detta tillsammans.

 

 

Håll i, håll ut och håll avstånd!

God Jul och ett Gott nytt Innebandyår!
Marianne och Maria

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sociala medier
Våra sponsorer
Insamling
Stötta din förening
Idrottsförsäkring