Välkommen till Rosersberg Arlanda IBK, RA19 P08-10

Följ oss gärna på Instagram! RA19_P08_10

Referat: Rosersberg Arlanda IBK P10 - Örsundsbro IF P10
RA19 - Örsundsbro IF Söndag 30 Oktober Ekillahallen
2022-10-30 19:46

En innebandymatch, två lag och två domare samt en välfylld läktare. Här var det upplagt för fest!

Nu kom festen av sig lite får vi nog tvingas erkänna. Vad var det egentligen som hände där ute på planen!?

Det här kanske låter väldigt negativt, men inte alls. Det vi kan konstatera är att det krävs två för att dansa tango. Vi börjar matchen bra och låter bollen rulla mellan spelarna, har tålamod och känner av läget. Pang 0-1 i baken. Vi fortsätter rulla boll inom laget utan att känna någon stress och det ger resultat. Fina passningar och väl avvägda beslut gör att bollarna börjar trilla in i motståndarnas kasse. Efter två spelade perioder så leder vi med 8-1 och tempot går ner i matchen mer och mer.  I den tredje handlar det mer om att matchen skall ta slut.

Matchen slutar 10-1 till RA och sett över hela matchen gör vi en bra insats, där vi aldrig sätts ordentligt på prov.

Väl kämpat alla inblandade, spelare/ledare och den övriga staben med kiosk/sek/kamera.

Trevlig kväll

Referat: Rosersberg Arlanda IBK P09/10 - IK Sirius FBC P09
RA19 - IK Sirius FBC Lördag 29 Oktober Ekillahallen
2022-10-29 17:49
Det hade blivit dags för hemmamatch mot IK Sirius.
När vi tidigare år mött Sirius så har det många gånger betytt att vi möter ett stabilt och bra lag som gör väldigt få misstag.

Precis så var det denna gång också.

Vi får en mardrömsöppning på matchen och släpper snabbt in 2 mål.

Spelmässigt är vi inte mycket sämre, men vi slarvar mer än Sirius.
Inga stora saker, men försvarsmässigt har vi även denna säsong stora utmaningar.

Det handlar egentligen bara om grundläggande saker som att titta upp, markera en motspelare och prata med varandra så att vi hjälps åt.

Då detta inte klaffar för oss, så kan Sirius sätta en tredje boll innan perioden är slut.
Vi skapar dock en del chanser, men motståndarlaget har en riktigt duktig målvakt.

Period 2
Sätter igång och vi har pratat om hur viktigt det är att få fart på bollen i innebandy.
Passa bollen och ta en ny position.

Det vi gör , är istället att fortsätta på samma vis.
Vi slår en passning till en spelare som vill göra det själv.

Då fastnar vi lätt i motståndarnas försvar och får spelvändningar emot oss.

Något vi däremot gör bra, är att aldrig ge upp.

Vi fortsätter kämpa hårt över hela planen och vi skapar som sagt en del chanser ändå.

0-4 i baken...

En del hängande huvuden , men vi krigar.

Lyckligtvis gör vi snabbt ett reducerande 1-4 genom Casper från backplats.

Bara 33 sekunder senare gör Milton ett riktigt snyggt volleymål och 2-4 gör att vi får lite feeling och kontakt i matchen igen.

Vi är nu i mittskedet av matchen.
Istället för ännu mer kontakt så lyckas Sirius göra 2-5.
Detta står sig perioden ut.

Period 3
Den avslutande perioden speglar de två tidigare perioderna bra.

Vi kämpar , skapar en del chanser , men överlag är Sirius ett stabilare lag där alla vet vad de ska göra på respektive position.

Perioden slutar 0-0  och därmed 2-5 till Sirius.

Ett resultat som ändå speglar matchen och vi gratulerar våra motståndare till en välförtjänst seger.

Med vänlig hälsning
Tomas Averyd med övriga ledare
Äntligen skulle det bli dags för seriepremiär!
2022-10-09 00:46

Som ledare vill man främst se att vi gör de saker vi har pratat om på träning och att vi spelar med energi och har roligt.

Det märktes redan under uppvärmningen att många killar var nervösa och så ska det väl vara.

På andra sidan planen stod Örsundsbro och vi spelade på deras hemmaplan.

Spelmässigt tar vi snabbt tag i taktpinnen.

Vi rullar boll och har bra rörelse i vårt anfallsspel och det ger flera mål framåt.

Om jag minns rätt så leder vi efter första perioden med klara 1-6.

Som ledare blev jag glad när jag i periodpaus ändå märkte att killarna ville mer.

Fanns inga tydliga tecken på att vi skulle tro att matchen var avgjord.

Vi pratade om matchen vi åkte och tittade på nyligen , då AIK ledde borta mot Hagunda med 5 bollar efter första perioden , men ändå tappade matchen och förlorade.

När domaren blåser igång andra perioden så var det dock en förändring i vårt spel.

Vi kunde se flera försök till att börja driva boll, dribbla sin kille för att själv få göra många mål. Så även om vi i andra perioden var det bättre laget, så låste sig vårt anfallsspel flertalet gånger och vi börja springa mycket mer själva istället för att låta bollen jobba.

Med det sagt, så måste man ju ändå nämna ett av Viktors mål.

Det var innebandygodis på hög nivå .

Som back dribblar han bokstavligen av hela deras lag , plus målvakt och rullar in bollen i öppet mål . Ett extremt vackert mål !

Jag tror vi vinner perioden med 1-2 och totalt 2-8 på tavlan.

I periodpaus så pratar vi mycket om att hitta tillbaka till det fina spelet som vi hade i period 1.

Det tycker jag att killarna lyckas plocka fram på ett fint sätt.

Period 3 spelar vi egentligen bara av och på tavlan stod det 2-14 när slutsignalen gick.

I omklädningsrummet så pratades det dock om att målet vi gjorde med 5 sekunder kvar , inte syntes på tavlan. Så okej , kanske 2-15 då.

Over and out.

Tack för en fantastiskt innebandydag!
2022-10-01 22:27

Jag hoppas och tror att era söner har kommit hem och förmedlat en härlig energi och glädje efter vår heldag tillsammans.