SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersberg Arlanda IBK
Herrar A-lag

Välkommen till RA19:s herrlag

Säsongen 2023/24 spelar vi i Division 1 Östra Svealand och siktar på Allsvenskan.

 

För säsongen har vi en ny tränarstab, några nyförvärv samt många ny spelare från

våran Juniorverksamhet.

 

Våra hemmamatcher spelas oftast på Fredagar i Rosershallen, 
välkomna dit på fredagsmys !

Christian Sandsund är hemma!
2022-05-06 16:59
Crille Sandsund vänder hem!

Vi har drömt, hoppats & längtat!

Efter tre säsonger i Superligan så är han äntligen hemma igen!

 

Christian som har en enastående säsong bakom sig lämnar nu Superligan & vänder hem till RA!

 

På 34 tävlingsmatcher under den gångna säsongen så blev det fina 43 poäng i världens bästa liga!

Totalt blev det 81poäng på 87 tävlingsmatcher för IK Sirius IBK.

 

Christian som anslöt som en riktig talang säsongen 15/16 & levererade storstilat direkt då han levererade 46 poäng på 21 matcher & var med & sköt upp Rosers i div 1.

Väl i div 1 så fortsatte han att visa vägen med 52 poäng på 23 matcher & var med det en stor anledning till att man som nykomling i div 1 tog sig hela vägen till en kvalfinal till allsvenskan. Två säsonger & ytterligare 100 poäng senare var det dags för att testa vingarna på allvar när IK Sirius IBK & Superligan knackade på dörren. Trots ett nysingnerat två årskontrakt så hittade vi en lösning för att Christian skulle få fortsätta att  flyga. Och som han gjorde det! Han har vuxit in i det för varje år & under den gångna säsongen var han förmodligen lagets viktigaste spelare & vann den interna poängligan

 

Men nu är han hemma! Rosershallen har en av sina största favoriter åter, för det är svårt att inte uppskatta den lite blyga killen som alltid jobbar hårdast & tränar mest & bäst!

 

RA är redo, Christian är redo, är Ni redo?

 

Välkommen hem Christian!

Sportchef Raschke inför serieavslutningen.
2022-02-18 10:24

14 Matcher & 14 segrar är såklart ett styrkebesked.

 

Jag gläds över glöden i mina spelare under andra halvan av matcherna då det ofta redan varit avgjort, den inställningen är en stor del av framgången så här långt. Detta tillsammans med att vi håller oss kalla i huvudet när våra motståndare stundtals tror att det är fäktning vi sysslar med.

Det är faktiskt otroligt hur lite utvisningar vi fått med oss med tanke på hur tydligt vi ofta för spelet. Känslan har blivit att domarna ser det som sin uppgift är att försöka jämna ut spelet genom att inte blåsa. Detta bidrar ju till att man i slutändan inte kan blåsa för något & jag är faktiskt glad över att vi inte drabbats av flera & värre skador.

Detta är något som jag inte ser ska bli ett problem i kommande matcher då vi möter bättre motstånd. Kanske ska jag inte heller se det som ett problem då det faktiskt stärkt gruppen. Men jag är mån om att ”mina” spelare får vara hela & friska.

 

Det är nu sex matcher kvar av säsongen & vi har skapat ett bra utgångsläge men faktiskt inte vunnit något ännu. Av våra sex kvarvarande matcher är fyra av dessa mot våra tre toppkonkurrenter. 

 

Jag avser inte försöka flytta favoritskapet, det skulle kännas lite larvigt & ligger inte för oss. Känslan är att vi gillar det.

 

Närmast väntar en tidig seriefinal mot Alunda idag, ett Alunda som inte förlorat sedan vi möttes senast & har sedan dess radat upp nio raka segrar. Jag hoppas på en intensiv match med mycket publik. Alunda har ofta ett starkt följe vilket vi noterade på hemmaplan i höstas..

Hemma i Alunda en fredagskväll kl 20:00 lär inte stödet vara sämre. Jag är dock säker på att det gynnar oss, vi gillar när det blir lite tryck.

 

Blickar vi förbi kommande helg så har vi Tolvfors borta nästa fredag. Den matchen lägger jag ingen tid på. Med all respekt för våra motståndare så är det en match vi bara ska vinna & jag är lite sugen på att spela själv. Eller föresten inte, vi ska inte göra något annat än det vi gjort sista veckorna.

 

Där efter så går vi in i den riktiga slutspurten, med Hedemora & Rasbo samma vecka vilket blir perfekt. Två intensiva matcher mot bra motstånd. Sedan Sirius som verkar växa in i det & kommer att kriga för sin överlevnad innan vi avslutar i vad som skulle kunna bli en ren seriefinal hemma mot Hedemora.

Förutsättningarna har vi som sagt skapat, nu ska vi knyta ihop säcken. Ettan & tvåan går rakt upp i div 1 medans trean kvalar. Vem man kvalar mot har jag dock inte kollat upp. 😊

 

Vi kan ta ett stort steg mot div 1 ikväll & jag tror som alltid på seger.

 

Hoppas vi ses i Olandshallen ikväll!

 

/Raschke

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rosersberg Arlanda IBK, 07/12 20:56 
Rosersberg Arlanda IBK, 30/10 21:11 
Rosersberg Arlanda IBK, 17/10 07:51 
Rosersberg Arlanda IBK, 14/10 18:22 
Rosersberg Arlanda IBK, 11/10 17:23 
Rosersberg Arlanda IBK, 29/09 09:31 
 
Sociala medier
Våra sponsorer
Livesändning
Stötta din förening
Idrottsförsäkring