SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersberg Arlanda IBK

Samma regler kring träning gäller till den 7 mars
Hej!

Idag fick jag nytt beslut ifrån kommunen och det är samma beslut som tidigare, vilket innebär att:

 • Verksamhet kan bedrivas under förutsättning att vi följer gällande rekommendationer och riktlinjer
 • Barn upp till födda 2002 får träna inomhus
 • Äldre får hålla sig utomhus 
 • Omklädningsrummen är stängda och ska inte användas
 • Fortsättningsvis får vi inte vara fler än 25 personer i våra hallar samtidigt
 • Beslutet gäller fram till och med den 7 mars och därefter kommer nytt beslut


Vårt förbund tillåter barn födda 2005 och yngre att spela enstaka matcher. I de flesta andra kommuner i vår region tillåts fler än 25 i hallen just i samband med match. Jag har kontakt både med förbundet och med kommunen i denna fråga. Just nu står kommunen fast vid 25 i hallen, så det gäller tills något annat sägs.

Med enstaka match menas en match per spelare var 14:e dag. Matcherna ska bokas via Stockholms Innebandyförbund som tillsätter domare. Motståndarna ska komma ifrån Stockholmsregionen. Ingen publik  och minimalt med funktionärer.

Med gällande restriktioner är det tveksamt om seriespelet kommer igång, men en nyhet ifrån Stockholms innebandyförbund är Seriespel 2.0. 

För alla lag som har deltagit i Stockholmsserien är detta seriespel gratis. Seriespelet kommer äga rum i april och maj. Anmälan ska ske senast den 26 februari. Anmälan sker via föreningen, så vill ditt lag delta så hör av dig till mig.

Till sist, så fortsätter träningsschemat vi har just nu att gälla två veckor till. Om du vill göra justeringar, så hör du av dig.

Trevlig helg!
Marianne

Uppdaterade riktlinjer som gäller till den 21 februari

Idag har regeringen och FHM meddelat att även spelare födda från 2004 till och med 2002 får komma in i hallens värme och träna tillsammans. 

Detta innebär att från och med nu kan även våra herrjuniorer träna.

Tyvärr får våra seniorlag endast träna utomhus. Nytt beslut kommer runt den 21 februari.

OBS! Det pågår fortfarande en pandemi, så alla restriktioner ska följas. Stanna hemma om du är sjuk, ha egen vattenflaska, håll avstånd, använd inte omklädningsrummen (de är stängda), åk inte kommunalt till träningen.


Idag fick jag också ett beslut ifrån kommunen. De skriver såhär:

Till alla idrott- och fritidsföreningar i Sigtuna kommun.

Idag har Folkhälsomyndigheten och Regeringen presenterat nya och uppdaterade rekommendationer.

Ett tydligt budskap är vikten av att fortsätta vara noga med att minimera risken för smittspridning. Både som individ men även i exempelvis föreningssammanhang. Kultur- och fritidsförvaltningen vill tacka alla i föreningslivet som på ett bra sätt ställt om och hittat olika lösningar under denna period vi befinner oss i. Det är just så, vi befinner oss fortfarande i ett svårt läge. Trots det svåra läget - en glädjande nyhet är att båda myndigheterna betonar vikten och nyttan av att åldersgränsen för att delta i idrottsutövande öppnar upp för barn och unga födda 2002 och yngre. Det innebär att vi följer dessa rekommendationer och ändrar i de lokala beslutet. Dessa inskränkningar gäller för perioden 8/2 – 21/2, se beslutet i bifogad fil.

 

Alla föreningar har fortsatt ett stort ansvar att följa de regler och rekommendationer som gäller i respektive anläggning. Nu kan verksamheten öppnas upp för fler deltagare, det är möjligt att ha det så om regler och rekommendationer följs. Rätt hanterat kommer det att fungera väl. Nu kan vi återigen säga - välkomna in i värmen, till ungdomarna födda 2002-2004.

 

 

Sigtuna kommun

Kultur- och fritidsförvaltningenNya besked gäller till den 7 februari
Igår fick vi beskedet ifrån vår kommun att hallarna öppnar på måndag. Alla fick då information om att träningarna kan dra igång, men med en viss begränsning av antalet deltagare i hallen samtidigt.

Tyvärr var jag för snabb, för idag meddelade regeringen att de rekommenderar kommuner att fortsättningsvis hålla hallarna stängda. Dock med undantag för barn och unga födda 2005 och yngre. 

Beslutet gäller till den 7 februari och därefter kommer nya besked. 

För de äldre gäller att träning kan bedrivas utomhus i enlighet med FHM rekommendationer, dvs i mindre grupper och ingen närkontakt. 

Jag har under dagen haft kontakt med kommunen. Gårdagens beslut hade föregåtts av regionala diskussioner, men i dessa diskussioner kände de inte till dagens regeringsbeslut.

Kommunen kommer återkomma i  morgon med nytt besked, men jag utgår ifrån att de håller hallarna öppna för alla ungdomslag.

Junior- och seniorlag får tills vidare nöja sig med utomhusträning.

Jag är ledsen om jag ingett falska förhoppningar och jag håller tummarna för att även de äldre kan få möjlighet att träna inomhus under ordnade former framöver.

Ha en fin kväll!
Marianne

Nu öppnar hallarna, men begränsning i antalet som får vara i hallen
Beslut och information om öppnande av idrottsanläggningar från måndag 25 januari

 

I syfte att minska spridningen av Covid-19 beslutade regeringen i slutet av förra året om inskränkningar inom en rad olika kommunala verksamheter. Dessa gäller fram till och med 24 januari 2021.
I Sigtuna kommun har nu Lars Björling (SfS) fattat ordförandebeslut om vad som gäller för kultur- och fritidsverksamheterna efter 24 januari och fram till och med den 28 februari 2021.


Vissa verksamheter kommer fortsätta att hålla stängt medan andra, som bedöms kunna bedrivas i enlighet med den nya pandemilagen, helt eller delvis kommer att öppnas upp.

 

Beslut

 • Idrottsanläggningarna inomhus öppnas från och med den 25 januari för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper*. Omklädningsrummen är fortsatt stängda.
 • Samtliga utomhusanläggningar för idrott kommer fortsätta att hålla öppet för skolor, spontanidrott samt organiserad föreningsledd träning i mindre grupper*. Omklädningsrummen i anslutning till utomhusanläggningarna är fortsatt stängda.
 • Simhallarna är fortsatt stängda och samtliga tidsbundna tränings- och simkort är fortsatt pausade. Från och men 25 januari 2021 gäller dock följande undantag:
 • Midgårdsbadet som håller öppet för invånare som av medicinska eller rehabiliteringsskäl har behov av sim- och rehabiliteringsträning.
 • Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter som håller öppet för skolverksamhet samt organiserad föreningsledd träning i mindre grupper*.

*vad som menas med mindre grupp definieras under rubriken ”Allmän information…. ” här nedan


 

Allmän information och förtydligande

 

 • För att minska antalet personer som vistas i anläggningarna uppmanas föräldrar och andra medföljare att inte uppehålla sig i eller på anläggningarna.
 • Samtliga anläggningar kommer att förses med skyltar som tydligt klargör hur många personer som kan vistas i lokalen utifrån pandemilagens begränsning.

 

 I beslutet framgår det att organiserad föreningsverksamhet kan bedrivas i mindre grupper. Förvaltningen har gjort en avgränsning och ett förtydligande kring vad som menas med mindre grupp, se nedan.

 

-          Sporthallar: 25 pers. (för oss gäller detta i Ekilla, Rosershallen och Råbergshallen)

-          Norrbackaskolans- och S:ta Gertruds gymnastiksal: 15 pers.

-          Övriga mindre gymnastiksalar: 10 pers.

-          Dojo Valsta sporthall: 10 pers.

-          Dojo Prästängshallen 20 pers.

-          Pinbackshallen: 25 pers.

-          Fullstor fotbollsplan 50 pers. max 25 på varje planhalva.

 

Den organiserande föreningen ansvarar för att beslutet efterlevs och att relevanta åtgärder vidtas för att minimera risken för smittspridning. Det handlar – förutom att följa ovanstående beslut - om att ta del av och följa idrottsförbunds eller myndighetsbeslut inom ramen för sin verksamhet.

 


Slutligen - det är inte över

 

Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på besökare och arrangerande föreningar att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet.

-          Stanna hemma om du har förkylningssymtom

-          Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken

-          Håll avstånd till andra, var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt gå in

Senaste nytt från Smittskydd Stockholm

Smittskyddsläkaren i Region Stockholm uppmanade den 22 december invånarna att avstå från organiserad utomhusträning fram till den 24 januari, något som nu alltså kommer att upphöra åtta dagar tidigare. Uppmaningen var en del av de åtgärder som sattes in i syfte att undvika samlingar, resor och kontakter som inte är nödvändiga. Ny bedömning av det regionala epidemiologiska läget skulle kontinuerligt göras utifrån det stora behov som finns för speciellt ungdomar och barn att röra sig och träna. Smittskyddsläkaren gör nu bedömningen att länet har ett allvarligt men något bättre smittläge jämfört med före jul.


- Smittläget är allvarligt och närmare 600 personer vårdas just nu för covid-19 på länets sjukhus. Jämfört med före jul ser vi ändå att smittan har minskat. Det är ett svårbedömt läge men den sammanvägda bedömningen är att utomhusträning för både barn och vuxna ändå bör komma igång, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm. 


Från och med den 16 januari går det bra att bedriva föreningsledd organiserad träning i skog och mark under förutsättning att det kan ske enligt Folkhälsomyndighetens råd. Från och med den 18 januari börjar länets kommuner att succesivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits stängda, till exempel isar och hockeyrinkar utomhus, motionsspår och skidspår. Detta kommer ske i olika takt utifrån olika förutsättningar i kommunerna.

Att följa de nationella allmänna råden är fortfarande grundrekommendationen för alla invånare i regionen.


- Även om utomhusträning nu bör komma igång, är det fortsatt lika viktigt att hålla avstånd, resa så lite som möjligt och i övrigt följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen, säger Maria Rotzén Östlund.


Gällande idrottsanläggningar för idrott inomhus gäller fortfarande regeringens rekommendation att dessa ska hålla stängda till och med den 24 januari och därefter öppnas.

Stockholms Innebandyförbund planerar uppstart enligt scenario B

Stockholms Innebandyförbunds tävlingsavdelning har tagit beslut att Scenario A inte längre är aktuellt utan planerar just nu för en uppstart i enlighet med Scenario B om samhällsläget tillåter.

Med anledning av att Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanade den 18 december kommunerna att stänga bl.a. idrottshallar t.o.m. den 24 januari så är Scenario A inte längre aktuellt.

I samtliga scenarion förlängs säsongen för veteran, senior och junior till sista helgen i maj. Stockholms Innebandyförbund ser över möjligheten att införa ett seriespel 2.0 för barn och ungdomsserierna i april-maj. Ändringar av startdatum kan ändras med kort varsel. Beslut om seriespel måste ges med minst fyra vardagars framförhållning.  

Scenarion - Seriespel

Scenario B, seriestart 20/2

Samtliga blå och röda matcher fram till 19/2 ställs in.
Varje senior och veteranserie beslutas om enskilt gällande dubbel respektive enkelmöte.
Juniorserierna spelas med enkelmöte, därefter lottas serien om i nya enkelserier baserat på tabellplacering.


Scenario C, seriestart 20/2
Samtliga blå och röda matcher fram till 19/2 ställs in.
Senior och veteranserierna spelas med enkelmöte.
Juniorserierna spelas med enkelmöte.


Scenario D, seriestart 13/3
Samtliga blå och röda matcher fram till 12/3 ställs in.
Senior och veteranserierna spelas med enkelmöte.
Juniorserierna spelas med enkelmöte.


Scenario E
Om klartecken för seriespel ej givits innan den 14/3 ställs säsongen in.

*D1 ska vara färdigspelad senast 2/5 p.g.a. kval till Allsvenskan.


Knatteligan

Vi följer utvecklingen av coronapandemin och kan eventuellt öppna upp för spel igen om de allmänna råden tillåter.


Bäst i Stan

Vi återkommer om Bäst i Stan 2020-2021 kommer kunna återupptas.

Beslut rörande JAS

Svenska Innebandyförbundets (SIBF:s) Tävlingsutskott (TU) har beslutat att inleda förberedelserna för uppstart av förbundsserier enligt scenario B. Det råder fortsatt stor osäkerhet om uppstart enligt det scenariot kommer att vara möjligt, men av planeringstekniska skäl behöver förberedelserna nu påbörjas.

Definitivt beslut kommer tas senast den 1 februari.


Om lättnader i Folkhälsomyndighetens restriktioner inte har gjorts innan den 1 februari väntar uppstart enligt scenario C.


Spelprogram och tabeller för berörda serier kommer i början av kommande vecka ha ställts om i administrationssystemet iBIS. En del berörda matcher kommer därför att sättas som Inställda/Uppskjutna i berörda serier. Nya matchtider för de senarelagda omgångarna ska vara inlagda i iBIS senast fredagen den 22 januari.
Mer information kommer skickas ut till berörda föreningar.


Upplägg, Juniorallsvenskan (scenario B)
Juniorallsvenskan kommer avgöras genom enkelmöten med start vecka 6 (10-14 februari).

Serien avslutas senast i vecka 10, för att därefter under mars-april genomföra ett modifierat play off, där samtliga lag har möjlighet att medverka. Nationellt play off fortsätter sedan i maj-juni. Mer information kommer att skickas till berörda föreningar.

Det modifierade play off-spelet utgår om inte spel kan återupptas vecka 6. Beslut om detsamma tas senast den 1 februari.

DJ18-SM och P16-SM
Tävlingsutskottet har beslutat att flytta fram regionslutspelet i DJ18-SM och P16-SM från 6-7 februari till påskhelgen fredag-lördag 2-3 april.

Senaste nytt från Sigtuna kommun 22 december
Ytterligare inskränkningar i kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter

Kultur- och fritidsnämndens ordförande i Sigtuna kommun tar följande ordförandebeslut om inskränkningar inom nämndens verksamhetsområde. Detta till följd av den ökade smittspridningen i samhället, med inrådan från Smittskydd Stockholm samt för att följa det inriktningsbeslut som har antagits i Samverkan Stockholmsregionen.

Beslut gällande idrottsanläggningar:

-          Samtliga inomhusanläggningar för idrott stängs

o   Detta gäller all organiserad verksamhet inomhus för alla åldrar

-          Samtliga utomhusanläggningar för idrott stängs

o   Detta gäller all organiserad verksamhet utomhus för alla åldrar

-          Lokalbokningen avbokar alla bokningar i kommunens anläggningar

-          De verksamheter som av Riksidrottsförbundet definieras som elitidrott erbjuds tränings- och matchmöjligheter eftersom de undantas enligt gällande lagstiftning.

 

Detta beslut gäller från och med den 22 december 2020 till och med den 24 januari 2021. Beslutet kommer att anpassas om Regeringens eller nationella myndigheters allmänna råd förändras.


Lars Björling , Kultur- och fritidsnämndens ordförande

Senaste nytt kring träning från RF och FHM 22 december
Skärpta restriktioner till 24 januari

Regeringen rekommenderar att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som "inte är nödvändig" omedelbart bör stängas ned fram till den 24 januari. Det kan till exempel handla om idrottshallar och andra idrottsytor. Folkhälsomyndigheten har efter dialog med RF förtydligat att träning utomhus på ett smittsäkert sätt kan fortsätta, förutsatt att de allmänna råden följs.


Smittskydd Stockholm senaste nytt 22 december
Organiserad utomhusträning bör undvikas till slutet av januari
Nyhet - Hälsa och vård

Smittskyddsläkaren i Stockholm uppmanar nu att alla invånare i länet ska avstå från all organiserad uteträning fram till och med 24 januari med anledning av den allvarliga smittspridningen. Det gäller även yngre barn och ungdomar.

I Region Stockholm rapporteras sedan flera veckor tillbaka cirka 11 000 nya fall per vecka. 800 personer vårdas inom slutenvården varav cirka 90 personer intensivvårdas.

Under fredagen 18 december skärpte regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommendationerna till såväl kommuner som individer. Bland annat uppmanades kommunerna att stänga simhallar och annan inte nödvändig verksamhet. I och med detta ska ingen inomhusträning i kommunala hallar utföras.

- Nu vill vi att alla invånare ska möta så få personer som möjligt samt resa så lite som möjligt. Vi måste tillsammans göra en kraftsamling under perioden fram till den 24 januari. Därför har vi nu tagit steget att uppmana till att avstå även organiserad uteträning. Vi vet att det här påverkar barn och ungdomar där uteträningen är viktig för gemenskapen. Vi hoppas att alla fortsätter med fysisk aktivitet utomhus enskilt och håller kontakten med varandra digitalt, säger smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

För att minska antalet personer som vårdas inom slutenvården behövs en generell minskning av smitta i samhället. För att uppnå detta i Region Stockholm behöver alla invånare att dra ner på antalet kontakter utanför sitt hushåll. Vi behöver också minska antalet personer som rör sig på alla platser i samhället där det kan uppstå trängsel. Det är därför smittskyddsläkaren nu uppmanar att alla också ska avstå från organiserad träning, även utomhus. Vi måste nu tillsammans göra en kraftansamling under perioden fram till den 24 januari.

- Vi vet att idrottsrörelsen skapar rörelseglädje och meningsfull sysselsättning för väldigt många barn och unga i Stockholms län. Det är fortsatt viktigt att barn och unga rör på sig, men det måste ske på ett säkert sätt. Det finns till exempel utegym och grönområden runt om i länet, säger Maria Rotzén Östlund.

Råd kring träning fram till nyår

Råd ifrån RA19 med anledning av nya nationella råd samt råd från Smittskydd Stockholm

Från och med den 14 december gäller nya nationella allmänna råd, som ersätter de lokala råd som har gällt fram tills nu.

Enligt de nya råden ges ungdomar födda 2004 och äldre en möjlighet att bedriva träning i mindre grupper och på ett smittsäkert sätt. Om möjligt ska denna träning bedrivas utomhus.


I Stockholm har vi dock via Smittskydd Stockholm fått extra starka rekommendationer att begränsa våra sociala kontakter till några få samt att även högstadiet från och med den 14 december går över till distansundervisning.

Med ovanstående som utgångspunkt rekommenderar styrelsen i RA19 alla våra lag att avstå ifrån träning inomhus från och med nu och fram till nyår. Vi återkommer med nya rekommendationer i början av januari. OBS! P09, F10-12, F13-15 och P11 som har barn i låg och mellanstadiet kan köra sina planerade träningar den kommande veckan. Därefter rekommenderas en paus.

 

Observera att ovanstående är rekommendationer. Utifrån detta avgör varje enskilt lag hur de vill göra med sina träningar från och med nu och fram till nyår.


Vid eventuell träning är det av största vikt att följande regler följs:

1.       Har du symptom av något slag så stannar du hemma

2.       Hålla avstånd till varandra

3.       Se till att det finns tillgång till handsprit

4.       Varje spelare tar sig enskilt till och från träning

5.       Inget ombyte i omklädningsrummen

6.       Ingen får låna/använda annan spelare eller ledares utrustning

7.       Samtliga spelare får endast träna med ett och samma lag tillsvidare

Vad gäller för seriespelet framöver?
Följande gäller för Stockholmsserierna:


Stockholms Innebandyförbunds tävlingsavdelning har arbetat för fullt med olika scenarion om hur verksamheten ska kunna återupptas igen.

Med anledning av rådande smittläge i regionen har Stockholms Innebandyförbund beslutat att förlänga uppskjutningen av allt serie- och matchspel till och med den 17 januari.

I samtliga scenarion förlängs säsongen för veteran, senior och junior till sista helgen i maj. Stockholms Innebandyförbund ser över möjligheten att införa ett seriespel 2.0 för barn och ungdomsserierna i april-maj. Ändringar av startdatum kan ändras med kort varsel. Beslut om seriespel måste ges med minst fyra vardagars framförhållning.  

Scenarion - Seriespel

Scenario A, seriestart 23/1
Samtliga blå och röda matcher fram till 22/1 ställs in.
Senior och veteranserierna spelas med dubbelmöte (undantag D1*).
Juniorserierna spelas med enkelmöte, därefter lottas serien om i nya enkelserier baserat på tabellplacering.


Scenario B, seriestart 20/2
Samtliga blå och röda matcher fram till 19/2 ställs in.
Varje senior och veteranserie beslutas om enskilt gällande dubbel respektive enkelmöte.
Juniorserierna spelas med enkelmöte, därefter lottas serien om i nya enkelserier baserat på tabellplacering.


Scenario C, seriestart 20/2
Samtliga blå och röda matcher fram till 19/2 ställs in.
Senior och veteranserierna spelas med enkelmöte.
Juniorserierna spelas med enkelmöte.


Scenario D, seriestart 13/3
Samtliga blå och röda matcher fram till 12/3 ställs in.
Senior och veteranserierna spelas med enkelmöte.
Juniorserierna spelas med enkelmöte.


Scenario E
Om klartecken för seriespel ej givits innan den 14/3 ställs säsongen in.

*D1 ska vara färdigspelad senast 2/5 p.g.a. kval till Allsvenskan.


Knatteligan

Vi följer utvecklingen av coronapandemin och kan eventuellt öppna upp för spel igen om de allmänna råden tillåter.


Bäst i Stan

Vi återkommer längre fram om Bäst i Stan 2020-2021 kan återupptas och i sådana fall på vilket sätt.

Restriktionerna i Stockholms län förlängs till och med den 13 december
Idag meddelade FHM att restriktionerna i Stockholms län förlängs till och med den 13 december. 

Detta innebär att samma råd som tidigare gäller, se förbundets information nedan. 

Vi är glada för att våra spelare födda 05 och yngre kan fortsätta träna, men som vi informerade om igår så ska föräldrar i möjligaste mån hålla sig utanför hallen. 


Nedan följer information från Stockholms Innebandyförbund

Folkhälsomyndigheten har idag den 19 november 2020 i samråd med smittskyddsläkaren i region Stockholm fattat beslut om en förlängning av de skärpta allmänna råd i Stockholms län.

Sedan tidigare har Stockholms Innebandyförbund beslutat att skjuta upp och ställa in seriespelet fram till den 31 december.

Följande gäller för träning till och med den 13 december:


 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.
 • Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Stockholms Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. Råden gäller även för utomhusträning.


Stockholms innebandyförbund ställer in allt seriespel till den 31/12
Idag har Stockholms Innebandyförbund gått ut med information om vad som gäller från och med idag, se nedan.

Sammanfattningsvis gäller:
- Matcher för HJ och Dam veteran skjuts fram i tiden
- Matcher i grön, blå och röd serie ställs in helt (tidigare skulle matcher i röd serie flyttas)
- Ungdomar födda 2005 och yngre kan fortsätta träna
- Ungdomar födda 2004 och äldre får tyvärr avstå från träning tillsammans med sitt lag

Nu håller vi tummarna för att smittspridningen minskar, så att vi kan komma igång med träningar och matcher efter julhelgerna.


Med anledning av rådande smittläge i regionen har Stockholms Innebandyförbund beslutat att ställa in och skjuta upp serie- och matchspel till den 31 december.

Sedan de lokala skärpta allmänna råden infördes den 29 oktober har Stockholms Innebandyförbund planerat för en eventuell förlängning från och med den 19 november. För att föreningarna i distriktet ska kunna göra en mer långsiktig planering gäller det här beslutet fram till den 31 december.

Följande gäller från och med idag, 18 november till och med 31 december:

 • Samtliga innebandymatcher som är planerade att spelas under perioden 18 november till 31 december på distriktsnivå, dvs, Herrar H2-3-4-5, Damer D1-2-3, juniorserier och veteranserier skjuts uppSvenska Innebandyförbundet beslutar gällande matcher i förbundsserierna. SSL, JAS, H1 och Allsvenskan Dam och Herr.
 • Samtliga innebandymatcher som är planerade att spelas under perioden 18 november till 31 december på grön, blå och röd nivå ställs in och utgår därmed. Det innebär att matcherna inte kommer att genomföras säsongen 2020-2021. Observera att detta också gäller matcher på röd nivå som tidigare skjutits upp från den 29 oktober.

För träningsverksamhet inom förening gäller fortsatt de lokala skärpta allmänna råden för region Stockholm, i skrivande stund till 19 november. (Vid en förlängning uppdaterar Stockholms Innebandyförbund till det datum som de nya råden löper till.)

Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt.

Deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.

 • Föräldrar ska i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen.
 • Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.
 • Stockholms Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.

Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. Råden gäller även för utomhusträning.

I planeringen för hur seriespelet ska återupptas behöver Stockholms Innebandyförbund ha dialog med flera aktörer såsom Svenska Innebandyförbundet, övriga distrikt i Sverige, övriga idrotter samt kommunerna i Stockholms län. Stockholms Innebandyförbund återkommer med information om den resterande delen av seriespelet.

Tack till alla er föreningar för den input vi fick från er vid föreningsmötet gällande Covid-19 den 4 november.

Det är viktigt att vi tillsammans gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående beslut påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen.

Fortsatta restriktioner i Uppland
Idag har Upplands innebandyförbund gått ut med nedanstående information. Mot slutet av veckan får vi information ifrån Stockholm, men det lär också bli förlängda restriktioner, så inga matcher på ett tag. 

Glädjande är dock att träningen för födda 05 och yngre får fortsätta. Dock vill jag uppmana samtliga lag som tränar att försöka ha fritt från föräldrar på träningarna. I de yngsta grupperna kan det kanske behövas, så då är det självklart ok så länge alla håller avstånd.

De lokala restriktionerna i Uppsala Län förlängdes idag med fyra veckor. Detta innebär att det under perioden 18 november till 13 december inte kommer spelas några matcher där lag från Uppsala län deltar. Stockholms län kommer vi att få besked om i slutet av veckan men inget tyder på att deras restriktioner lättas. På grön och blå nivå ställs matcherna in medan de på röd nivå samt för juniorer och seniorer skjuts upp.

Alla föreningar som inte spelar i IFU ansvarar själva för att boka av de halltider de inte längre behöver använda. IFU Arena bokar av de föreningar som spelar där.

Folkhälsomyndigheten har utlovat att det efter 13 december kommer nationella beslut vad som gäller över jul och nyår. Vi räknar inte med några matcher alls förrän efter nyår men inväntar besked som ska komma första veckan i december.

Träningsverksamhet:
Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. Se till att minimera antalet vuxna på träningarna.

Träning för spelare födda år 2004 och tidigare ska inte träna eller vistas i kollektiva grupper. Individuell träning skall tillämpas. Det betyder bland annat att lag som har mixade grupper 04/05 kan som kollektiv fortsätta bedriva träningar enbart med spelare födda 05.

Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.

Välkommen till våra hallar Ekillahallen och Rosershallen
Rosersberg Arlanda IBK, RA19,  hälsar våra Gästande lag och domarna varmt välkomna till match. 

Vi spelar i Marin/Marin/Marin. Kom ihåg att lägga in laguppställning i IBIS i god tid före match

Följande gäller med anledning av Covid 19: 
 • Vi spelar publikfritt (gäller ej representationslagen där vi tillåter en mindre mängd publik på fasta platser) 
 • Stanna hemma om du är sjuk
 • Håll avstånd 
 • Kom ombytt - vi försöker undvika trängsel i omklädningsrummen
 • Lag som ska spela match ska inte hänga på läktaren utan får vänta i hallen eller i ett omklädningsrum. Lag som har spelat klart lämnar hallen så fort som möjligt. 
 • Sprita händer när du kommer och innan du går in på planen (kommer finnas i hallen) 
 • Vi finns på plats ca 45 min innan matchstart och en matchvärd kommer möta er för att släppa in er samt ge er instruktioner som gäller i vår hall 
 • Medföljande transportörer 4 st kommer hänvisas till anvisad plats och skrivas upp i Smittspårningsprotokoll
 • Vid frågor, kontakta Marianne Isoz Henriksson, 070-621 06 12, när det gäller Ekillahallen och Åsa Uddén, 070-372 61 53, när det gäller Rosershallen. 
Tips och råd om vid bekräftad smitta i laget/föreningen

RF rekommenderar följande vid bekräftad smitta i förening:

 • Informera laget/gruppen om att ni fått bekräftad smitta.
 • Övriga i laget/gruppen ska, även om de inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på symtom under hela inkubationstiden (2–14 dagar, vanligast 5 dagar).
 • Vid symtom ska man isolera sig. Om symtomen inte går över på ett dygn, gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller.
 • I väntan på provsvar ska man agera som om man har covid-19.
 • Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som föreningen (laget/gruppen) använder och vistas i.
 • Följ de regionala rekommendationerna och håll dig informerad via 1177.se.

Rekommendationerna ovan grundar sig på Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Om du har frågor kring vad som gäller för din specifika idrott, kontakta ditt specialidrottsförbund.

Senaste nytt rörande inställda matcher
Eftersom vi är med i serier i lite olika förbund, så är det också olika regler för när inställda matcher kommer spelas. 

Detta gäller för alla serier i Uppland:
 • Uppländska Innebandymatcher under perioden 4-17 november på röd nivå, juniornivå och seniornivå, alltså för 12-åringar och äldre läggs efter den sista omgången i vår. Exempelvis i D2-serien kommer alltså omgång 5 och 6 att i sin helhet läggas in i efter omgång 22. Ni behöver inte boka om dessa tider själva i dagsläget. Vi återkommer med information kring detta senare.
 • Uppländska Innebandymatcher under perioden 4-17 november på grön och blå nivå (7-12 åringar) ställs in helt och hållet. För Knatteligan tittar vi på att ha ett nytt upplägg klart för matcher från och med 18 november så att dessa kan genomföras på ett Coronasäkert sätt med färre människor i hallen samtidigt.

Detta gäller för serierna i Stockholm:

Stockholms Innebandyförbund vill uppmana alla föreningar att börja planera in nya datum och tider för de uppskjutna matcherna som skulle ha spelats mellan 29 oktober - 19 november. OBS! Matcher i grön och blå serie ställs in helt och behöver inte planeras in.

Ta kontakt med varandra och kom överens om nytt datum, tid och plats. Registrera sen det nya förslaget via iBIS-funktionen för matchflyttar.

Tänk på att de nya matchdatumen ska planeras in tidigast efter den 19 november. Om det går, försök att ha lite marginal med det nya datumet från den 19 november eftersom det finns en risk att de skärpta allmänna råden för Stockholmsregionen förlängs.

Vi har som önskemål att alla uppskjutna matcher ska vara tidsatta senast den 19 november. I de fall ni önskar stöd i arbetet med att hitta nya tider för matcherna så hjälper vi gärna till. Kontakta oss så snart som möjligt.


Detta gäller för våra två GUD-serier som administreras av Dalarna (D1 och H2):

GUD-distrikten är överens om att alternativet att ställa in säsongen inte finns i nuläget. Vi vill om det är möjligt (med tanke på Covid-läget och hur många matcher som blir flyttade) spela hela säsongen och inte heller halvera den, det är målet.

 

Vi anser att det kan få förödande konsekvenser för spelare och lag om det blir helt inställt.

 

Sen har vi självklart den största respekten för Covid-19 och ska följa alla restriktioner och rekommendationer.

 

Sen får vi så klart också se hur de närmaste veckorna utvecklar sig.

 

Det finns flera möjligheter till lösningar: spela vardagskvällar på träningstider, spela dubbla matcher på helgerna, tre lag kan spela ett "litet gruppspel" en dag, spela i april (vi har börjat en dialog med fotbollen) och så finns första helgen i januari då distriktslags-SM blev inställt.

 

Vad gäller nya speldatum för flyttade matcher vill jag att ni alla "sitter lugnt i båten" under i alla fall två veckor till, och inte börjar boka in nya matcher för tidigt, ifall restriktionerna förlängs i Uppsala län och tillkommer i Dalarna och Gästrikland.

 

Har vi tur kanske vi kan börja spela i kapp i december, men det vet vi ju absolut inte än.

 

Vi kämpar på allihopa, samarbetar och peppar varandra!


Detta gäller för förbundsserier som administreras av Svenska innebandyförbundet (JAS):

Förbundsserier som pausas
Följande serier pausas tillsvidare utifrån att ett flertal lag i dessa serier har hemvist i en region med skärpta allmänna råd och med utgångspunkt från den nya helhetsbedömningen:

 • Allsvenskan dam: Södra, Västra och Östra
 • Division 1 herr: Södra Götaland, Västra, Östra Götaland och Östra Svealand
 • Juniorallsvenskan DJ17: grupp C-H
 • Juniorallsvenskan HJ18: grupp C-J

Lag i dessa serier med hemvist i en region med skärpta allmänna råd avråds från att träna gemensamt.

Lag i dessa serier som ej har hemvist i en region med skärpta allmänna råd får träna, men ska följa Svenska Innebandyförbundets riktlinjer och rekommendationer för träning.

Eventuell uppstart av pausad/uppskjuten tävlingsverksamhet

Situationen med lokala skärpta allmänna råd är komplicerad. Det är att förvänta sig att fler regioner tillkommer och att redan införda restriktioner förlängs. Detta gör det omöjligt att i nuläget kommunicera en tidplan för hur en eventuell uppstart ska se ut, dock ser Svenska Innebandyförbundet det som möjligt tidigast första veckan i december. Svenska Innebandyförbundet förbereder ett antal scenarion för att kunna fatta beslut och kommunicera utifrån hur läget utvecklar sig.


Som ni märker lite olika upplägg från respektive förbund. Jag kommer ta fram en lista på alla matcher som ska planeras in. Vi behöver se helhetsbilden när vissa förbund kräver att matcherna tidssättas.


Har du frågor får du gärna höra av dig!

Marianne

Följande gäller fram till och med den 19 november
Nedan följer information ifrån Stockholms Innebandyförbund. 

Dessa beslut och riktlinjer är tagna i samråd med Svenska innebandyförbundet samt med utgångspunkt ifrån Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd för Stockholms Län.


Under eftermiddagen idag den 29 oktober, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Stockholm beslut om skärpta allmänna råd i Stockholm.

Stockholms Innebandyförbund har sedan beskedet kom fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet, samt vilka konsekvenser beslutet får på innebandyn i Stockholm och vilka åtgärder som därmed bör vidtas av oss på Stockholms Innebandyförbund och av våra föreningar.


Följande gäller från och med idag 29 oktober till och med 19 november:

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 29 oktober-19 november på distriktsnivå, dvs röd nivå, Herrar H2-3-4-5, Damer D1-2-3, juniorserier och veteranserier skjuts upp.
 • Svenska Innebandyförbundet har tagit beslut gällande matcher i förbundsserierna. Matcher med Stockholmslag i JAS, H1 och Allsvenskan dam till och med 19 november skjuts upp. Matcher i SSL dam och herr samt Allsvenskan herr spelas enligt fastlagt spelschema. 
 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 29 oktober-19 november på grön och blå nivå ställs in.
 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.
 • Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Stockholms Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.

Det är viktigt att vi tillsammans gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen.

Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än 19 november.

Ovan text är skriven utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande.


Vad innebär beslutet för RA19:

 • Alla matcher ställs in på alla nivåer som vi spelar på från och med idag till och med den 19 november. 
 • Träningar för födda 04 och äldre ställs in
 • Träningar för födda 05 och yngre fortsätter som vanligt, men viktigt att dessa lag följder de allmänna råden om att sjuka stannar hemma, så få föräldrar i hallen som möjligt, håll avstånd, tvätta händerna, ha egen vattenflaska Frågor? Skicka ett mejl till ra19ibk@gmail.com, så svarar vi så fort vi kan.Håll ut, håll avstånd och tvätta händerna!

Senaste nytt
På denna sida kommer vi samla senaste nytt kring Covid19. Sidan uppdateras inom kort. 
 
Sociala medier
Våra sponsorer
Livesändning
Stötta din förening
Idrottsförsäkring