SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rosersberg Arlanda IBK
Pojkar 12
Lördagens matcher är INSTÄLLDA! (24 okt)
2020-10-22 18:52
I och med att två av motståndarlagen tillhör Uppsala Län så blir lördagens matcher inställda.


Saxat från RA19:s  klubbsida...

2020-10-22 17:54

Hej!

Nedanstående information har precis kommit ut på Upplands innebandyförbunds hemsida. Som jag tolkar deras beslut, så är det bara matcher med lag ifrån Uppsala län inblandade som ställs in. Vår förening tillhör ju inte Uppsala län, men om motståndarlaget kommer från Uppsala län så ställs matchen in. Eftersom vi inte tillhör Uppsala län, så kan vi fortsätta träna som vanligt. Dock vill jag poängtera att vi måste följa samma restriktioner i hallarna under träning som under match. Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk, byt om hemma, tvätta händerna. Föräldrar kan gärna ta en promenad under träningen istället för att sitta kvar på läktaren. Jag upplever rätt ofta att lagen inte tänker på avståndet och hänger på läktaren innan träning, vilket inte är ok. Region Uppsala har skärpt restriktionerna i Uppsala län för att minska den ökande smittspridningen av Coronaviruset. Med anledning av detta har Upplands Innebandyförbund i samråd med de större lagidrotterna i Uppland, Svenska Innebandyförbundet, Riksidrottsförbundet, Folkhälsomyndigheten och Upplandsidrotten beslutat följande för perioden 22 oktober till 3 november 2020.1. Samtliga innebandymatcher skjuts upp för föreningar inom Uppsala län.
Det gäller matcher där minst ett av lagen tillhör Uppsala län. Matcher arrangerade av Svenska Innebandyförbundet är undantagna. Vi gör detta som en följd av de lokala restriktioner som införts och då vi har ett höstlov kommande vecka är antalet matcher betydligt färre än vanliga veckor. Detta innebär att en paus för matchspelet inte får betydande konsekvenser. Att efter 3 november fortsätta pausen skulle få betydande konsekvenser vilket innebär att avsikten är att starta upp matchspelet igen 4 november.2. Kan vi träna under denna period?
Träning är viktigt ur ett folkhälsoperspektiv. Barn och ungdomar uppmuntras att fortsätta träna. För seniorlag är det upp till varje förening att genomföra träningar på ett Coronasäkert vis. Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

All verksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymtom. Föräldrar skall i möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska om möjligt bara skjutsa sina egna barn och i seniorlag är det att föredra om var och en åker till och från träning på egen hand.


Upplands Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare, domare och inte minst föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning.

Var och en bör om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det är således viktigt att vi alla tar vårt ansvar och säkerställer att, utöver allmänna råd och rekommendationer, säkerställer efterlevnad av verksamhetsprotokoll.


Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-uppsala-lan/

Frågor? Kontakta kansliet: uppland@innebandy.se


Upplands Innebandyförbund


Nyhetsarkiv
Gameday!2021-10-23 09:24
Glöm ej matchtröjorna!2021-10-03 08:54
Urväxta matchkläder?2021-09-10 09:11
Samtliga halltider i PDF2021-08-23 06:56
Viktigt...2021-02-14 10:37
Lördagens matchtider2020-10-20 10:29
Dokument...2020-10-08 09:43
 
Sociala medier
Våra sponsorer
Insamling
Stötta din förening
Idrottsförsäkring