DJ/JAS

Segrare i Hagundacupen 2021
2021-09-12 23:15
Vinnare i Hagundacupen 2021

Då var det äntligen dags att få börja spela match och cup, som vi längtat. Hagundacupen i Uppsala i fina IFU arena där vi huserat sedan i fredags fram till i eftermiddag (söndag)

Tre gruppspelsmatcher stod på programmet mot bra motstånd i form av Storvreta, Sirius och Sala. Tre tuffa gruppspelsmatcher för att sedan nå slutspel. Vi gör ett bra gruppspel där vi spelar oavgjort mot duktiga Storvreta, gör en enormt bra insats mot Sirius där vi vinner med 6-1 för att sedan avsluta gruppspelet med ett oavgjort resultat mot Sala. Vi slutar två i gruppen och i kvartsfinal väntar Vide. Kvartsfinalen blir en svängig match där vi går segrande med 2-0 efter en bra kämpa insats ifrån alla.

Därifrån åker vi till vår cupbas Pilsbo för att äta middag och få lite lugn och ro innan det är dags för semifinal. Semifinalen startar Söndag förmiddag mot Västerås som vunnit grupp A. Semifinalen blir ett fyrverkeri från vår sida där lite sega och trötta spelare innan match växlar upp och sätter högsta fart från matchstart. En oerhört bra match där vi verkligen dominerar och slutligen vinner mycket välförtjänt.

Final väntar mot duktiga Åkersberga som i sin semifinal slog ut Storvreta. Finalen blir en mycket svängig historia där vi börjar bra men målen går inte vår väg. Med en period kvar är det underläge med 1-3. Vi har ett riktigt bra paus snack där vi bestämmer att vi inte ska förlora och ska dom vinna så ska dom verkligen få jobba för det. Vi vet att dom är tröttare än oss.

Med 5 minuter kvar är det kvitterat och vi har verkligen tagit över matchen. Chanser skapas i varje byte och tjejerna tar ut det absolut sista dom har. Men med 4 minuter kvar tar Åkersberga återigen ledningen något som verkligen inte är rättvist.

Vi tar en timeout med 2,20 kvar av matchen där vi bestämmer oss för att verkligen kräma ut den sista energi vi har kvar. Kvitteringen kommer mycket rättvist med 1, 45 kvar av matchen.

Detta blir också resultatet efter fulltid och staraffar väntar som avgörande. Där och då efter många tuffa matcher och trötta ben och huvuden bestämmer sig tjejerna att detta är vår turnering och den ska vi vinna.

Vår fantastiske målvakt Freja räddar dom första två straffarna medan My sätter den första för oss och Zelda sedan avgör med att sätta den andra straffen och vinsten är ett faktum.

Tjejer, ni kan vara stolta över er insats på och utamnför banan. Ni föräldrar ska veta att dom är ett föredöme där vi till och med fick berömm av domarna i två av matcherna, bara en sådan sak.

Ett stor tack också till våra eminenta lagledare Pontus och Helene som fixat och roddat så att allt skulle bli bra vilket det verkligen blev. En stjärna i boken ska även Helena Bohman ha som också fixat med mat och tvättat seger tröjorna kvällen innan final, vilket blev ett vinnande koncept.

Bra start på säsongern som kommer att bli fantastisk om vi tränare får gissa.